top of page

L'esport és un servei essencial, per la FCF

La Federació Catalana de Futbol va redactar el passat dijous 5 de novembre un manifest en què es detalla que l'11 de novembre a les 13:00 hores tindrà lloc una concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, convocada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el conjunt del sector esportiu català. Aquesta protesta es realitzarà "per reivindicar que l'esport és un servei essencial i forma part de la solució per lluitar contra el coronavirus", segons el redactat.


"Federacions, clubs, empreses i gestors d’instal·lacions esportives fan una crida a tots els federats i federades, i públic en general, a concentrar-se en una acció en la qual es llegirà un manifest per reivindicar que l’esport millora la salut, amb una repercussió directa en tenir un sistema immunològic més fort davant de malalties com la Covid-19. Alhora, l’activitat física incideix directament en l’educació i la formació, a més de la inclusió social. El sector té un pes econòmic en el PIB català del 2,1%. L’impacte de la pandèmia està sent demolidor i posa en perill d’extinció molts clubs i entitats. A més, l’esport a Catalunya és segur, com ho demostren les baixes xifres de contagi –només el 0,28% a tot l’estat–, o la taxa de partits del futbol i el futbol sala ajornats per positius o casos relacionats, situada al voltant del 5,5% després de més de 18.000 partits oficials i amistosos disputats des del passat 1 de juliol."


En la concentració, que se celebrarà dins les mesures vigents per exercir el dret de manifestació, s'anima a portar material propi de cada esport així com cartells amb missatges reivindicatius.


També es recorda que, "en només una setmana, el manifest per demanar que l’esport sigui un servei essencial ja ha rebut més de 80.000 adhesions de particulars, entitats esportives i empreses. La recollida de signatures segueix oberta per a totes les persones interessades, fent clic AQUÍ."


Comments


bottom of page