top of page

Carta de la FCF als clubs

Benvolgut/da president/a, 

Com no pot ser d'una altra forma, rep aquesta carta des de l'anhel i el nostre desig que tant tu, com tota la teva família i tots els membres del teu club estigueu bé en els moments que travessem.


Des de la Federació Catalana de Futbol, davant la situació d'excepcionalitat en què ens trobem, us volem traslladar les principals línies d'actuació obertes en l'actualitat, amb l'objectiu de protegir, donar el màxim suport possible i transmetre un missatge de tranquil·litat al conjunt del futbol i futbol sala català. Partint del punt que estem treballant en un pla d'actuacuó per recuperar la nostra activitat tan aviat com ho permetin les autoritats sanitàries, aquest full de ruta articula mesures per donar una solució adequada pel que respecta a la salut, així com també en l'àmbit esportiu i en matèria econòmica.


D'entrada, ferms amb la responsabilitat que mantenim amb la societat, hem de lamentar profundament totes les morts que està causant la COVID-19, i volem donar el nostre més sentit condol a les famílies afectades. Alhora, desitgem a tots els malalts i malaltes una ràpida recuperació i agraïm els millors esforços de tot el personal sanitari i la resta de professionals que segueixen treballant en aquestes circumstàncies tant adverses.


La família del futbol català ha estat també terriblement colpejada per aquesta malaltia. Consegüentment, des de l'FCF ens expressem en la mateixa línia que la Generalitat de Catalunya, la FIFA i l'RFEF: la nostra prioritat és la salut. No podem ni hem de posar en risc els més de 160.000 esportistes que practiquen futbol federat a Catalunya. Per aquest motiu, no reprendrem l'activitat esportiva que depèn d'aquesta Federació fins que les autoritats considerin que es donen les condicions adequades per salvaguardar la seguretat sanitària de totes les persones.


Tant és així que des de l'FCF estem en contacte i col·laboració permanent amb la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i la Real Federación Española de Fútbol, per tal de conèixer de primera mà quina serà la proposta de desconfinament progressiu per part de les autoritats, i a partir de quina data serà possible reprendre la pràctica esportiva d'una forma segura i esglaonada. Per la conjuntura de màxima dificultat, és possible que no es puguin conèixer detalls concrets al respecte abans de la segona quinzena del mes de maig.


Tan aviat com arribem a aquest punt, i coneguem quan serà possible un retorn progressiu a la normalitat i les seves condicions, plantejarem als clubs catalans diverses opcions sobre la finalització dels campionats oficials de la temporada 2019-2020, així com també el format de la competició del pròxim curs 2020-2021. Sempre fent prevaldre, per sobre de qualsevol altra consideració, aquelles propostes que ofereixin les màximes garanties per la salut dels federats i federades, la qüestió més important per nosaltres.


Paral·lelament, serem sensbiles amb la situació econòmica i social. És per això que des de l'FCF ens trobem en ple estudi i confecció d'un important paquet de mesures compensatòries a favor dels clubs i federats de cara a la pròxima temporada 2020-2021. La nostra obligació i deure en aquest context d'emergència és ajudar els més de 1.300 clubs afiliats i més de 160.000 federats i federades que conformeu la gran família del futbol català, actuant de manera responsable i transparent.


Un cop puguem adoptar decisions sobre la situació actual de la competició i al voltant del format dels campionats de la propera temporada, presentarem aquest paquet d'ajuts econòmics. Un impuls que anirà indissolublement lligat al manteniment de tots els programes corresponents a la temporada 2019-2020, com ara els fons procedents de l'1% del cànon televisiu per als equips de futbol sala que participen en competicions organitzades per l'RFEF.


En aquest sentit, ens trobem en disposició d'avançar-vos que, fins i tot en el supòsit que no es pugui acabar la competició de la temporada 2019-2020, des de la Federació Catalana de Futbol garantim a tots els clubs beneficiaris de la campanya de promoció de futbol i futbol sala amateur TOTS SOM UN EQUIP, i de la campanya de foment del futbol i futbol sala femení #ORGULLOSA, que percebreu el 100% de les subvencions corresponents abans del 30 de juny de 2020. És el nostre compromís i el farem realitat.


Ara, més que mai, estem i volem que ens sentiu decididament al vostre costat.


Amb el major desig de salut, rep una cordial salutació.


Ens en sortirem, 

Joan Soteras Vigo

President de la Federació Catalana de Futbol



bottom of page